• Charlotte

Bananbrød

Oppdatert: 17. okt. 2019

Skikkelig digg, proteinrikt og naturlig søtt bananbrød.




Til ett brød:


Ingre

  • 2stk bananer

  • 4stk egg

  • 100gram (ca.1dl) styrk melk

  • 160gram Havremel

  • 60gram Mandelmel (fettredusert)

  • 60gram Proteinpulver (sjokoladesmak)

  • 1ts Bakepulver

  • 1ts Kardemomme

  • 1ts Kanel

  • En klype salt

Produkter jeg har brukt: Møllerens havremel, mandelmel fra FunksjonellMat, Proteinpulver fra Bodylab (chocolate banana swirl), Tine styrk melk.


Slik gjør du:

Mos 2 modne bananer med en gaffel i en bolle. Tilsett egg og melk, og bland til en jevn røre.

Bland alt det tørre i en annen bolle og tilsett deretter blandingen med banan, egg og melk. Rør alt sammen til en jevn masse og hell over i en smurt brødform.

Stekes ved 180-200 grader (varmluft) i 30-35 minutter.



Tips: Frys ned noen skiver og ta de med på trening, skole eller jobb - så tiner de på veien.

Du kan bytte ut proteinpulver og mandelmel med mer havremel, og eventuelt tilsette noe søtning som f.eks. honning eller sukrin gold om du vil ha det søtere.

Det er også kjempe godt å blande inn nøtter eller sjokolade!


Næringsinnhold pr.100gram

201,5 kcal

15,3g protein

20,8g karbohydrater

4,0g fiber

5,7g fett

1,4g mettet fett

3,6g umettet fett


Håper det smaker!


Har du spørsmål, kan du kontakte meg her 😊

© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon