- Charlotte
Bananbrød
Oppdatert: 30. nov. 2020
Skikkelig digg, proteinrikt og naturlig søtt bananbrød.

Til ett brød:
Ingre
2stk bananer
4stk egg
100gram (ca.1dl) styrk melk
160gram Havremel
60gram Mandelmel (fettredusert)
60gram Proteinpulver (sjokoladesmak)
1ts Bakepulver
1ts Kardemomme
1ts Kanel
En klype salt
Produkter jeg har brukt: Møllerens havremel, mandelmel fra FunksjonellMat, Proteinpulver fra Bodylab (chocolate banana swirl), Tine styrk melk.
Slik gjør du:
Mos 2 modne bananer med en gaffel i en bolle. Tilsett egg og melk, og bland til en jevn røre.
Bland alt det tørre i en annen bolle og tilsett deretter blandingen med banan, egg og melk. Rør alt sammen til en jevn masse og hell over i en smurt brødform.
Stekes ved 180-200 grader (varmluft) i 30-35 minutter.
Tips: Frys ned noen skiver og ta de med på trening, skole eller jobb - så tiner de på veien.
Du kan bytte ut proteinpulver og mandelmel med mer havremel, og eventuelt tilsette noe søtning som f.eks. honning eller sukrin gold om du vil ha det søtere.
Det er også kjempe godt å blande inn nøtter eller sjokolade!
Næringsinnhold pr.100gram
201,5 kcal
15,3g protein
20,8g karbohydrater
4,0g fiber
5,7g fett
1,4g mettet fett
3,6g umettet fett
Håper det smaker!
Har du spørsmål, kan du kontakte meg her 😊