- Charlotte
Burgerbrød m/chiafrø
Oppdatert: 30. nov. 2020
Uten gjær, gluten og melk!
Det har alltid plaget meg at kjøpte burgerbrød oftest kommer i pakker på 4 og 6 stykker, i tillegg til at næringsinnholdet sjeldent er noe å skryte av. Derfor ville jeg prøve meg på å lage de selv. Tidligere har jeg brukt oppskriften på Cottage Cheese Rundstykker til å lage burgerbrød, og det smaker helt ypperlig!
Nå tenkte jeg å by på en litt annerledes variant:
Du tenker kanskje at burgerbrød uten gjær, gluten eller melk neppe kan bli en suksess når jeg har tatt vekk alle "godsakene". Men disse ble faktisk veldige gode!

30-35 min 2 stk
Ingredienser
1ss chiafrø
2dl vann
120g havremel/havregryn
30g fiberfin*
1/2ts salt
2ts bakepulver
2ss olivenolje
*Kan byttes ut med mer havremel/annet mel.
Dette gjør du:
Rør ut chiafrø i vann og la svelle i ca. 10 minutter. I mellomtiden blander du alle tørre ingredienser i en bolle. Vend inn chiafrø-vannet og olje. Rør godt sammen og la svelle litt. Del deigen i 2 deler. (På bildene har jeg delt den i 4 for å få rund form oppe og nede.)
Ha litt olje på hendene og form til burgerbrød. Legg på stekebrett ikledd bakepapir.
Stekes på midterste rille på 200 grader i 20-25 minutter.
Perfekt for deg som ikke tåler tradisjonell gjærbakst med gjær, gluten eller melk.
Næringsinnhold pr. stk
339 kalorier
8g protein
47,5g karbohydrater
6,5g fiber
11,5g fett
1,5g mettet fett
9g umettet fett
Håper det smaker 😊