• Charlotte

Burgerbrød m/chiafrø

Oppdatert: feb. 1

Uten gjær, gluten og melk!

Det har alltid plaget meg at kjøpte burgerbrød oftest kommer i pakker på 4 og 6 stykker, i tillegg til at næringsinnholdet sjeldent er noe å skryte av. Derfor ville jeg prøve meg på å lage de selv. Tidligere har jeg brukt oppskriften på Cottage Cheese Rundstykker til å lage burgerbrød, og det smaker helt ypperlig!

Nå tenkte jeg å by på en litt annerledes variant:

Du tenker kanskje at burgerbrød uten gjær, gluten eller melk neppe kan bli en suksess når jeg har tatt vekk alle "godsakene". Men disse ble faktisk veldige gode!


Brugergbrød m/chiafrø her servert med lakseburger og coleslaw

30-35 min 2 stk


Ingredienser

  • 1ss chiafrø

  • 2dl vann

  • 120g havremel/havregryn

  • 30g fiberfin*

  • 1/2ts salt

  • 2ts bakepulver

  • 2ss olivenolje

*Kan byttes ut med mer havremel/annet mel.



Dette gjør du:

Rør ut chiafrø i vann og la svelle i ca. 10 minutter. I mellomtiden blander du alle tørre ingredienser i en bolle. Vend inn chiafrø-vannet og olje. Rør godt sammen og la svelle litt. Del deigen i 2 deler. (På bildene har jeg delt den i 4 for å få rund form oppe og nede.)

Ha litt olje på hendene og form til burgerbrød. Legg på stekebrett ikledd bakepapir.

Stekes på midterste rille på 200 grader i 20-25 minutter.


Perfekt for deg som ikke tåler tradisjonell gjærbakst med gjær, gluten eller melk.

Næringsinnhold pr. stk

339 kalorier

8g protein

47,5g karbohydrater

6,5g fiber

11,5g fett

1,5g mettet fett

9g umettet fett


Håper det smaker  😊


© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon