- Charlotte
Butter Chicken
Oppdatert: 30. nov. 2020
Oh yes, denne har jeg drømt om å lage lenge!
Si farvel til tørr kylling og ris, og si hallo til en deilig krydret indisk butter chicken.

4 porsjoner 20-90min*
*Tiden avhenger av hvor lenge du marinerer kyllingen.
Ingredienser:
MARINADE
600g Kyllingfilet
100g Yoghurt Naturell
1ss Hvitløk-paste
1-2ss Chilipulver
1ss Garam Masala
1ss Gurkemeie
1ss Spisskumin
1ss Malt Ingefær
2ts Salt
SAUS
50g Smør
1stk Gul løk
1ss Tomatpure
1ss Hvitløk-paste
1-2ss Chilipulver
6stk Kardemomme pods /evt. 1ss malt kardemomme
1ss Malt Ingefær
1ss Garam Masala
1ss Gurkemeie
1ss Koriander, fersk (kan sløyfes)
3dl Matfløte
NB! Hvis du ikke liker sterk mat vil jeg anbefale å bruke 1ss chilipulver og smak deg fram underveis. Juster gjerne opp mengden om du vil ha litt ekstra futt, eller dryss over litt ekstra til sist.
Fremgangsmåte:
MARINADE: Skjær kyllingfilet i biter og legg dem i en bolle. Hell over yoghurt, paste og krydder, og bland godt. Dekk til bollen med plast og sett i kjøleskap.
*Marinaden blir best om den får stå i 1 time, men det går fint an å sette den på kjøl mens du gjør klar til resten av oppskriften. Mitt tips er å sette klar marinaden når du har tid, f.eks. kvelden før, så har du middag i en fei dagen etter!
SAUS: Stek den marinerte kyllingen i stekepanne på middels varme og sett til side. Finhakk løk og smelt smør i en kjele. Tilsett løk, hvitløk-paste og tomatpure. Ha i alt krydder utenom koriander og bland godt før du tilsetter fløten. Rør godt om og kok sausen i 2-3 minutter. Tilsett kyllingen og hakket koriander. Skru ned varmen og la simre ett par minutter.
Hvis du er en av de som synes koriander smaker såpe, kan du fint la den være.
Server gjerne med ris, salat og naan brød.

Næringsinnhold pr. porsjon:
397 kalorier
41g protein
8,8g karbohydrater
0,8g fiber
21g fett
12g mettet fett
7g umettet fett
Håper det smaker ❤️