• Charlotte

Byggotto

Kremet byggryns-risotto med sjampinjong og parmesanost.

Okei, dette ser nok litt "grøtete" ut, og det er det jo også, men så godt!


4 porsjoner 25-30 min


Ingredienser:

  • 200g Byggryn

  • 5 dl Lettmelk

  • 200g Skogsopp

  • 30g Purreløk

  • 50g Parmesanost

  • 1 ss Smør til steking

  • Litt salt og pepper


Slik gjør du:

Legg byggryn i rikelig med vann natten over.

Ved tilberedning siler du av vannet og koker opp grynene med melk og litt salt. La koke i ca 15 min til du får en kremet konsistens. I mellomtiden hakker du opp sopp og purreløk. Stek sopp i en panne med litt smør. Riv opp parmesanost og rør inn i byggottoen ved slutten av koketiden. Rør til slutt inn sopp og parmesanost, smak til med salt og pepper.


Hvis du vil ha en enda enklere løsning, får du nå kjøpt ferdig kokt byggrynsgrøt. Da kan du sløyfe melken og varme grøten i kjele, og tilsette resten av ingrediensene. Det gir en litt søtere smak enn om du lager selv.



Næringsinnhold pr. porsjon:

279 kalorier

15g protein

42g karbohydrater

4,5g fiber

5,5g fett

3,25g mettet fett

2,25g umettet fett



Håper det smaker!





Ikke helt etter din smak? Kanskje du finner noe annet godt til middag her?


© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon