• Charlotte

Fylt kyllingfilet

Kyllingfilet med fyll av brokkoli, sjampinjong og hvitløk.

Noen ganger blir jeg bare skikkelig lei av "kylling og ris", og denne oppskriften gir meg mye av det samme, men gir bare så mye mer smak! I tillegg er den litt morsom å lage.


30-35 min (steketid: 20-25 min) 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 4stk Kyllingfilet

  • 2stk Hvitløksfedd

  • 1-2 ss Rapskokos/Matolje

  • 90g Brokkoli

  • 50g Sjampinjong

  • 100g Kremost naturell

  • Salt og pepper

  • Tannpirkere av tre



Fremgangsmåte


Fyllet:

Kutt sjampinjong i skiver og finhakk hvitløk. Stek det i en varm panne med olje eller rapskokos. I mellomtiden, kutt brokkoli i små biter og ha en stor bolle. Bland inn stekt sopp og hvitløk, og rør sammen med kremost naturell. Ha i litt salt og pepper.


Kyllingen:

Sett ovnen på 220 grader.

Lag et stort snitt i kyllingfiletene, men ikke del hele veien over. Ha en spiseskje med fyll på den ene innsiden og dekk over med den andre. Fest tannpirkere gjennom begge delene av kyllingen. Stek kyllingen i en varm og smurt panne i 1-2 min på hver side, tilsett gjerne litt salt og pepper. Ta forsiktig ut tannpirkerne. Sett så kyllingen inn i ovnen i ca.20 minutter.


Server gjerne med en god salat og poteter til.


Tips for ovnsbakte poteter: Stikk noen hull i potetene med en gaffel og bland med olje, salt, pepper og rosmarin.

Næringsinnhold pr. porsjon:

306 kalorier

48g protein

2,8g karbohydrater

0,75g fiber

10g fett

3g mettet fett

7g umettet fett




God middag ❤️

© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon