• Charlotte

Gulrotmuffins

Oppdatert: mars 21

Skikkelig saftige gulrotmuffins med kremostglasur. Fri for sukker og gluten.


Oppskriften gir 2 store eller 4 små muffins.


Ingredienser til muffins:

  • 50g revet gulrot

  • 40g havremel*

  • 60g kesam original mager

  • 1stk egg

  • 1ts bakepulver

  • 1ts kardemomme

*For glutenfri: ha glutenfrie havregryn i en blender.


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader

Bland alle ingrediensene utenom gulrot og la svelle i ca 5 minutter. I mellomtiden kan du rive gulrot, som vendes inn til slutt.

Fordel røren jevnt i to store muffinsformer, eller fire små.

Stekes midt i ovnene (175grader over og undervarme) i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.



Ingredienser glasur:

  • 60g philadelphia light naturell (eller annen kremost naturell)

  • 15g sukrinmelis


Slik gjør du:

La gjerne kremosten mykne litt ved å stå litt i romtemperatur - da er den lettere å vispe for hånd.

Tilsett sukrinmelis, litt etter litt, slik at du får det konsistensen du selv ønsker.


Topp muffinsene med glasuren når de er avkjølt.





Næringsinnhold pr. porsjon (1 stor muffin)

200 kalorier

12g protein

18g karbohydrater

3g fiber

9g fett

4g mettet fett

5g umettet fett




Har du spørsmål, kan du kontakte meg her 😊





Håper det smaker!

© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon