• Charlotte

Linsegryte

Dal er en indisk linsegryte som er sunn, billig og mettende.

Den kan serveres med ris, salat, naanbrød og yoghurt.


Dal daal dahl linsegryte

4 porsjoner 45 min


Hva du trenger:

  • 500g tørre linser*

  • 2L vann

  • 1stk gul løk

  • 1stk rød chili

  • 1-2stk hvitløksfedd

  • 2cm ingefær

  • 2ss smør

  • 5dl grønnsaksbuljong

  • 4stk store tomater*

  • 2ts malt spisskummen

  • 2ts garam masala

  • 2ts gurkemeie

  • 200g blomkål

  • 1 bunt Koriander*


*Hvis du ønsker å bruke ferdig kokte linser kan du hoppe over første steg, og bare vende inn linsene til slutt. Men husk å skylle de godt!

*Kan byttes med hakkede tomater på boks.

*Er du en av de som ikke liker koriander kan det fint sløyfes.


Slik gjør du:

  1. Skyll linsene godt og kok i 2 L vann i ca.20 minutter. Sett til side.

  2. I en ny kjele: ha smør, løk, chili, ingefær og hvitløksfedd i kjelen og fres i noen minutter til de er gyllen.

  3. Tilsett grønnsaksbuljong, hakkede tomater og alt krydderet. Kok i ca.10 min.

  4. Vend inn linsene i gryta og smak gjerne til med koriander, spar gjerne litt til topping.

  5. Riv blomkål i rivjern og vend inn i gryta helt til slutt


dal daal dahl linsegryte

Server gjerne med naanbrød, litt yoghurt naturell og en frisk salat.


Håper det smaker :)