- Charlotte
Linsepizza
Oppdatert: 30. nov. 2020
Alt du trenger er linser, vann og litt salt!
Pizzabunnen er vegansk, så her kan du lage en hel vegansk pizza om du vil. Jeg har laget denne vegetar, men det fine med pizza er jo at du kan toppe med akkurat det du selv vil.

20 min 2-3 porsjoner
BUNN
200g røde linser (tørre)
2dl vann
1/2ts salt
TOPPING
130g Ost, revet
125g Mozarella ost (1 pakke)
150g Cherry tomater
1ss Tomatpurè
1-2ts Gressløk
Litt spinat
Dette gjør du:
Sett ovnen til 230 grader.
Ha linser og vann med litt salt i en blender eller foodprosessor. Miks til du får en tykk og jevn røre, hell så over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og bre røren utover i rund form. Vil du ha en tynnere pizzabunn lager du bare en større sirkel.
Forstek bunnen i 10-12 min.
Ta bunnen ut av ovnen og sett ned varmen til 200 grader.
Ha på toppingen (whatever you like) og stek i nye 5 min.
Det beste med denne bunnen er at den er så allsidig! Vil du ha en myk, luftig bunn legger du et tykkere lag. Vil du ha sprø bunn: tynnere lag.

Næringsinnhold hel pizzabunn:
700 kalorier
48g protein
100g karbohydrater
24g fiber
3g fett
0g mettet fett
2g umettet fett
Enjoy!