- Charlotte
Sølv laks
Oppdatert: 30. nov. 2020
Alt-i-ett fiskemiddag? - Ja takk!
Det beste med denne retten er at den er super enkel å lage. Og du kan bruke akkurat de grønnsakene du vil. Her har jeg brukt asparges, gulrot og søtpotet.

30-40 min 2 porsjoner
Ingredienser
200g Laksefilet
150g/en liten Søtpotet
100g/2 stk Gulrot
150g/en bunt Asparges
Salt og pepper
1 ss flytende rapskokos/smør
Så enkelt er det:
Sett ovnen på 200 grader.
Rull ut et stykke aluminiumsfolie på kjøkkenbenken og legg på laksefiletene. Kutt opp grønnsaker og legg de rundt laksen på folien. Strø over salt og pepper, og hell over flytende smør eller rapskokos.
Pakk folien sammen, men den trenger ikke å være helt lukket. Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca.30 minutter.
Obs: Du kan fint bruke fryst laks, men da må du regne med nesten dobbel steketid.
Næringsinnhold pr. porsjon
376 kalorier
26g protein
20g karbohydrater
5g fiber
20g fett
4g mettet fett
15g umettet fett
Tips! Kutt opp grønnsakene på forhånd eller bruk rester fra en annen middag, så kan du faktisk stelle i stand hele retten og legge i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å steke.
Håper det smaker! 😊