- Charlotte
Sjokoladekake
Oppdatert: 30. nov. 2020
Du vet når du har lyst på noe godt, men også vil ha noe sunt?
Jeg hadde hvertfall sykt lyst på kake en dag, og kunne egentlig tenke meg en digg ostekake. Problemet var at jeg manglet nesten alt hjemme for å lage det, men da slo kreativiteten til og det ble en slags amerikansk cheesecake med kakao.

10-12 kakestykker 60-80 min
BUNN
150g Mandler
300g Dadler
Hakk eller puls mandlene i foodprosessor og tilsett dadlene. Kjør til du får en seig masse, og trykk den flat utover bunnen i en kakeform og gjerne opp mot kanten.
FYLL
300g Kremost naturell
2dl Kremfløte
2stk Egg
30g Kakao
3ts Sukrin gold
1ts Vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader.
Bland alle ingrediensene til fyllet og visp til du får en glatt masse. Hell over kakebunnen og sett i ovnen i 30 minutter. Skru av ovnen, men la kaken stå inne i 20 minutter til.
Alt avhengig av hvilken type ovn du har, kan det være lurt å sjekke underveis, etter 30 minutter bør konsistensen ligne en "mousse".

TOPPING
1dl Kremfløte
1ts Vaniljesukker
1ts Kakao
Vent til kaken er helt avkjølt.
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk til krem.
Fordel jevnt over kaken og topp gjerne med bær eller frisk frukt.
Kaken holder seg godt i kjøleskap i ca 1 uke.
Har du lyst på noe digg som tar enda kortere tid? Da kan jeg anbefale brownies!

Næringsinnhold pr. 100g (ca.1 stykke)
260,5 kalorier
6,3g protein
21,9g karbohydrater
3,5g fiber
17,1g fett
7,8g mettet fett
8,8g umettet fett