- Charlotte
Sommerkake
Oppdatert: 30. nov. 2020
Mandelmarengs med enkel vaniljekrem og friske bringebær.
Så god at du kan spise et stykke til frokost!

8 porsjoner 50 min
Ingredienser:
200g Mandler
2ss Sukrinmelis
5stk Egg (skille plommer/hviter)
3dl Kremfløte
4ts Vaniljesukker
2ts Sukringold
Til pynt:
1ss Sjokolade crisps
150g Bringebær
BUNN
Sett ovnen på 160 grader.
Mal mandler og sukrinmelis i en foodprosessor/kjøkkenmaskin.
Ha eggehviter i en egen bolle og pisk til de er stive. Skjær dem så forsiktig inn i mandelblandingen, og bre røren forsiktig utover en rund form ikledd bakepapir.
Stek på nederste rille i 35 minutter. Avkjøl helt før du har på vaniljekrem.
KREM
Mens bunnen stekes, kan du starte med vaniljekremen. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk (på høy hastighet) til du får en kremete konsistens. Dekk gjerne bollen med plast og sett kjølig mens bunnen stekes ferdig.
Bre kremen utover bunnen og topp med friske bringebær og sjokolade crisps. - Eller akkurat hva du vil; bær, revet sjokolade eller frisk frukt setter ett mer sommerlig preg.

Næringsinnhold pr. porsjon:
355 kalorier
10,6g protein
13,1g karbohydrater
5,5g fiber
30g fett
11,4g mettet fett
17,5g umettet fett
Håper det smaker 🍓