• Charlotte

Sommerkake

Mandelmarengs med enkel vaniljekrem og friske bringebær.

Så god at du kan spise et stykke til frokost!


8 porsjoner 50 min


Ingredienser:

  • 200g Mandler

  • 2ss Sukrinmelis

  • 5stk Egg (skille plommer/hviter)

  • 3dl Kremfløte

  • 4ts Vaniljesukker

  • 2ts Sukringold

Til pynt:

  • 1ss Sjokolade crisps

  • 150g Bringebær





BUNN

Sett ovnen på 160 grader.

Mal mandler og sukrinmelis i en foodprosessor/kjøkkenmaskin.

Ha eggehviter i en egen bolle og pisk til de er stive. Skjær dem så forsiktig inn i mandelblandingen, og bre røren forsiktig utover en rund form ikledd bakepapir.

Stek på nederste rille i 35 minutter. Avkjøl helt før du har på vaniljekrem.


KREM

Mens bunnen stekes, kan du starte med vaniljekremen. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk (på høy hastighet) til du får en kremete konsistens. Dekk gjerne bollen med plast og sett kjølig mens bunnen stekes ferdig.


Bre kremen utover bunnen og topp med friske bringebær og sjokolade crisps. - Eller akkurat hva du vil; bær, revet sjokolade eller frisk frukt setter ett mer sommerlig preg.






Næringsinnhold pr. porsjon:

355 kalorier

10,6g protein

13,1g karbohydrater

5,5g fiber

30g fett

11,4g mettet fett

17,5g umettet fett






Håper det smaker 🍓


© 2019 by Nickolotte.

  • Black Instagram Icon